OM legt jaarlijks in bijna 2000 gevallen ten onrechte een straf op

Uit journalistiek onderzoek van het NRC is gebleken dat door het Openbaar Ministerie in 2016 in 15 procent van alle strafbeschikkingen en in 2017 in 6 procent van alle strafbeschikking geen adequate schuld was vastgesteld.

Dit betekent dat, indien in deze gevallen de verdachten verzet hadden aangetekend en de zaak voor de rechter was gekomen, het waarschijnlijk was geweest dat zij vrij waren gesproken. Onthutsende cijfers. Reden om nooit zonder meer akkoord te gaan met een strafbeschikking die u wordt aangeboden door het OM.

Heeft u een strafbeschikking ontvangen? Neem dan direct contact op met Bovens Advocatuur. Wij kunnen met u de mogelijkheden bespreken. In vrijwel alle gevallen loont het namelijk om verzet aan te tekenen. 

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/03/het-rommelt-in-de-straffabriek-van-het-om-a3016864

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button