Rechtbank: geen begin van uitvoering in de Helikopterzaak

De rechtbank in Amsterdam heeft het pleidooi van de advocaten gevolgd in de Helikopterzaak. Deze betoogden dat er door het vroege politieoptreden geen begin van uitvoering was van de kaping van een helikopter en de bevrijding van de gevangenen. De rechtbank volgt nu dit oordeel en oordeelt dat de poging tot kaping en bevrijding niet bewezen verklaard kan worden.

De rechtbank veroordeelt wel vier verdachten voor voorbereiding van kaping. Van de overige vijf verdachten zijn er twee veroordeeld tot korte gevangenisstraffen wegens andere feiten. Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen deze uitspraak.

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Tot-25-jaar-celstraf-voor-voorbereiden-helikopterkaping.aspx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button