Rechtbank heft voorarrest verdachten helikopterontsnapping op

De rechtbank Amsterdam heeft de voorlopige hechtenis van de verdachten in de Helikopterzaak per direct opgeheven. De rechtbank volgt daarmee mogelijk het verweer dat de poging niet heeft aangevangen door het vroegtijdig ingrijpen van de politie. 

In de strafzaak was bepleit dat er geen begin van uitvoering was doordat de politie had ingegrepen voordat de poging een aanvang had genomen.

helikopterzaak, poging, advocatuur, rechtbank

Om te spreken van een strafbare poging dient er sprake te zijn van een begin van uitvoering. Daarvan was volgens de advocaten hier geen sprake omdat de politie ingreep voordat dit begin er was. De rechtbank lijkt dit verweer nu te volgen en te anticiperen op een mogelijke vrijspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button