Voorlopige hechtenis verdachten helikopterontsnapping opgeheven

De rechtbank te Amsterdam heeft de voorlopige hechtenis van de verdachten in de Helikopterzaak met onmiddellijke ingang opgeheven. Eerder werd door de advocaten bepleit dat er geen sprake van een begin van poging was.De rechtbank heft de voorlopige hechtenis op op grond van het zogenaamde anticipatiegebod: zij meent dat het in de verwachting ligt dat er geen langere gevangenisstraf opgelegd zal worden dan de tijd die de verdachten thans hebben doorgebracht in voorlopige hechtenis.helikopterzaak poging strafrecht rechtbank

De rechtbank lijkt hiermee te anticiperen op een mogelijke vrijspraak en het pleidooi van de advocaten, dat er geen sprake van een poging was, te volgen.

Wil er sprake zijn van een strafbare poging, dan dient er in ieder geval een begin van uitvoering te zijn. In  deze zaak is door de advocaten bepleit dat daarvan hier geen sprake was, omdat de politie al had ingegrepen voordat dit begin van uitvoering er was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button